Cor van Daatselaar - branchespecialist medisch specialist

Als ondernemend medisch specialist heeft u ook verantwoordelijkheden die buiten uw eigenlijke specialisme liggen. Ontwikkelingen in de zorg raken ook u, maar hoe weet u wat de gevolgen voor u en uw onderneming zijn? Is er weer sprake van overschrijdingen, waardoor de omzet en inkomstenstroom weer ter discussie komen? Heeft u voor uzelf een financieel scenario liggen: Wat als . . . ?

Maar ook; hoe gaat het met de maatschap? Wordt die goed gemanaged? Hoe gaat u om met associaties en dissociaties?  Hoe werkt u samen met andere ziekenhuizen? Ziet u alle kans om efficiënter te werken? En, niet te vergeten: ziet u nieuwe kansen op tijd en kunt u ze zelf creëren? Krijgt dat allemaal de aandacht die het verdient? U bent immers niet alleen specialist, maar ook ondernemer! Ook als u daar niet op zit te wachten. 

Ook in deze fase van uw carrière moet u al rekening houden met uw toekomst. Denk aan uw vermogensopbouw en uw pensioen. Laat u goed adviseren zodat u nu al de – fiscale – voordelen plukt. Vaak helpt het om de hoofdlijnen uit te laten werken op een A4’tje. Zo ziet u snel hoe u er straks voor staat als u stopt met werken. Of u wel in de juiste fiscale structuur zit.  Of u part-time kunt gaan werken. Niemand verwacht van u dat u alles zelf weet. Maar u bent het natuurlijk wel aan uzelf verplicht om uw inkomen te maximaliseren. Voor nu en later. Gelukkig helpen de experts van De ZorgAccountants u om overzicht en inzicht te krijgen en vooral te houden. Voor u geen verrassingen. Of het moeten positieve verrassingen zijn. Op het gebied van wet en regelgeving gaat er de komende jaren veel veranderen. De roep bij patiënt en zorgverzekeraar om zicht op kwaliteit wordt steeds groter. Zo is de Radboud Universiteit bijvoorbeeld begonnen met het onderzoek zicht op zorg. Dat maakt de zorg inzichtelijk door middel van kwaliteitsindicatoren. Die indicatoren gaan in uw vakgebied een steeds grotere rol spelen. Weet u waar uw kansen en bedreigingen dan komen te liggen? 

Stuur Cor van Daatselaar een bericht